Laowa Argus 18mm en 25mm f/0,95

31 oktober 2022 08:38
redactiezoomnl

Venus Optics presenteert twee nieuwe, extreem lichtsterke prime- objectieven: de Laowa Argus MFT 18mm f/0.95 APO en CF 25mm f/0,95 APO.

De nieuwe Argus objectieven (zo genoemd omdat de Griekse mythologische godheid Argus Panoptus altijd alles zag) zijn bedoeld voor MicroFourThirds (18mm) en APS-C systeemcamera's (25mm).

Argus 18mm

De 18mm is ontwikkeld voor de MFT systeemcamera's van Panasonic en Olympus en levert omgerekend het effect van een 36mm op fullframe. Het optische ontwerp heeft 14 lenselementen in acht groepen, waaronder eenasferisch element, twee Extra-Low Dispersion elementen en vier Ultra High Refraction elementen. Door het afgeronde negenbladige diafragma i.c.m. de hoge lichtsterkte ontstaat bovendien een uiterst zachte bokeh. Dat is een behoorlijk grote optische trucendoos en Laowa belooft dan ook topkwaliteit. 

Argus 25mm

De 25mm voor APS-C systeemcamera's heeft één lensgroep meer voor zijn 14 lenselementen, maar heeft minder speciaal glas aan boord omdat een 25mm wat minder optisch spierballenvertoon behoeft om goede resultaten te leveren. Omgerekend naar fullframe is het bereik vergelijkbaar met een 37,5mm. Uiteraard zijn het afgeronde diafragma en de romige bokeh wel aanwezig. De 25mm wordt leverbaar voor Canon EF-M, Sony E-, Nikon Z-, Canon RF- en Fuji X-vatting.

Prijs en beschikbaarheid

De Laowa Argus 18mm kost online $ 449,- en de Argus 25mm kost$ 549,- via de webshop van Laowa. Nederlandse prijzen nog niet bekend.

www.fotovideoretail.nl

www.venuslens.net