Leica D-Lux 8

9 juli 2024 14:08
9 juli 2024 14:08
Redactie Zoom.nl

Leica ziet nog steeds toekomst in de edelcompact, getuige de lancering van de D-Lux 8. Net als zijn voorgangers beschikt die over een relatief grote Micro Four Thirds-sensor.

Bijzonder aan dit model is dat slechts een deel van de sensor wordt gebruikt, waardoor van de bruto ruim 21 megapixels netto 17 overblijven. Voordeel daarvan is dat het voor de resolutie en de beeldhoek weinig uitmaakt in welke beeldverhouding (4:3, 3:2 of 16:9) je fotografeert. Het objectief is een lekker lichtsterke 10.9-34mm F1.7-2.8. Omgerekend naar fullframe komt het zoombereik overeen met 24 tot 75 mm.

-HERsehFiRjaKk0cA7HuOyQ

Op het eerste gezicht lijkt niet zoveel veranderd vergeleken met het vorige model: de D-Lux 7. Maar schijn bedriegt, want een vergelijking van de bovenplaten en achterzijden van beide camera’s wijst uit dat het gebruiksgemak en de ergonomie zijn aangepakt. Verder ging de resolutie van het vaste aanraakscherm achterop omhoog en kreeg de camera een betere elektronische zoeker. Ook ondersteunt de D-Lux 8 het ‘universele’ dng-formaat en de snellere UHS-II-geheugenkaarten.

Prijs en beschikbaarheid

De Leica D-Lux 8 wordt begin juli leverbaar voor een adviesprijs van € 1.590,- inclusief los opsteekflitsertje.

 

www.leica-camera.com

www.transcontinenta.nl