Panasonic Lumix S 28-200mm F4-7.1 Macro O.I.S.

23 februari 2024 08:48
redactiezoomnl

Panasonic voegt aan het objectievenassortiment voor de eigen S-systeemcameralijn een superzoomlens toe: een welkome aanvulling voor reisfotografen die op ieder onderwerp voorbereid willen zijn.

Superzoomlenzen lijken een beetje uit de gratie, maar als je licht bepakt op reis wilt, kunnen ze heel nuttig zijn. Met een lengte van nog geen negenenhalve centimeter en een gewicht van slechts 413 gram is deze 28-200mm-zoom met L-vatting voor de fullframe-systeemcamera’s uit de S-serie volgens Panasonic de kleinste en lichtste in zijn soort. Ook beeldstabilisatie is present, en dankzij de maximale afbeeldingsmaatstaf van 1:2 is het objectief eveneens geschikt voor close-ups. Negen diafragmalamellen staan borg voor een fraaie bokeh, terwijl filmers blij zullen zijn met de diafragma-instelling in microstappen en de onderdrukking van ‘focus breathing’. 

Inwendig moeten 17 lenselementen in 13 groepen zorgen voor een superieure resolutie, mede dankzij royaal gebruik van speciaal glas (asferisch, ED en UHR). Omdat het op je reisbestemming ook weleens regent, is het objectief weerbestendig uitgevoerd en voorzien van fluorcoating op de frontlens. De filtermaat is wederom de binnen deze lijn gangbare 67 mm.

Prijs en beschikbaarheid

De Panasonic Lumix S 28-200mm F4-7.1 Macro O.I.S. wordt leverbaar in april voor een bedrag van € 999,-.

www.panasonic.com/nl