QUIZ: wat weet jij van macrofotografie?

4 augustus 2022 12:18
TessMutsters

Een quiz doen is eigenlijk altijd wel leuk. Macrofotografie is hartstikke populair en een hoop van onze lezers gaan daar regelmatig mee aan de slag. Om jouw kennis een beetje te testen hebben we daarom een quiz over macrofotografie voor je samengesteld.

Foto: tineke1

Als fotografie platform, kun je bij ons dagelijks artikelen en content over fotografie vinden. Met al deze content hopen we je wat bij te brengen over een hoop verschillende onderwerpen op het gebied van fotografie. Wij zijn wel benieuwd hoeveel van die informatie je in je opgenomen hebt. Om je kennis over macrofotografie wat te testen, hebben we daarom een korte quiz voor je gemaakt. Wat moeilijkere en makkelijkere vragen wisselen elkaar af. Wees dus niet bang om mee te doen! Ben je benieuwd naar onze eerdere quizzen? Die kun je hier vinden.

Meer leren over macrofotografie? Volg de Zoom Academy cursus Macrofotografie!

Nog gauw wat leren over macrofotografie?

Voordat je aan de quiz begint, wil je misschien nog gauw even je kennis opfrissen. Wij zijn er natuurlijk in eerste instantie iets om jou te leren en daarom helpen we je graag met wat praktische artikelen. Hieronder hebben we een korte selectie voor je gemaakt. Let wel op, want het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat alle antwoorden van de vragen in de artikelen zijn terug te vinden!

Doe de quiz!

Hieronder kun je de quiz over macrofotografie vinden die we voor je hebben gemaakt. Als met de quiz begint, vul je eerst je naam in. Dat hoeft natuurlijk niet je echte naam te zijn als je dat niet fijn vind. Heb je je naam ingevuld, dan klik je op ‘Doe nu mee’, waarna je nog een keertje op ‘Volgende’ kunt klikken. Als je dat gedaan hebt, kun je ook nog een avatar kiezen, dat is een icoontje dat voor je naam komt te staan in de eindresultaten. Ben je hiermee klaar, dan klik je op ‘Doe mee’, waarna de quiz begint. Het kan zijn dat je bij een aantal vragen moet scrollen, houd daar dus rekening mee.

Voor alle vragen waar je een goed antwoord op geeft, krijg je punten, maar het draait ook om snelheid. Geef je dus een goed antwoord, maar doe je er erg lang over, dan krijg je minder punten dan wanneer je erg snel een goed antwoord invult. Aan het eind van de quiz krijg je een scorelijst te zien. Je kunt daarop vervolgens zie hoe goed jij het hebt gedaan, wat je totaal aantal punten is en wie er in de top drie staan. Je kunt niks winnen met deze quiz, maar het is natuurlijk wel erg leuk om je kennis met die van anderen te vergelijken! Daarbij geven wij je toestemming om lekker op te scheppen bij vrienden en familie als je in de top drie komt te staan ;)

Bekijk de video

Wil je graag nog wat meer leren over macrofotografie? Wij hebben een hele playlist vol handige video’s over macrofotografie voor je samengesteld. In die playlist kun je verschillende video’s boordevol tips over macrofotografie vinden. De playlist vind je natuurlijk hieronder.

Inspiratie nodig?

Ben je enthousiast geworden en ga je binnenkort aan de slag met macrofotografie? Dan wil je misschien eerst nog graag wat inspiratie opdoen. Om je te voorzien van die inspiratie, stelden we de galerij Klein maar fijn op. In die galerij vind je een paar van de mooiste macrofoto’s. Benieuwd? Klik op de galerij titel of op de foto hieronder om naar de galerij te gaan!

macrofotografie
Klik op de foto om naar de galerij te gaan