Upload jouw foto's
 • 1 Op stedentrip met Case Logic - Review Thule Enroute Camera backpack 20L

  Partner: Op stedentrip met Case Logic - Review Thule Enroute Camera backpack 20L

  13 november 2019, 12:12

  Onlangs vertrok Bastiaan Veenstra naar Schotland en testte daar de Thule Enroute Camera Backpack 20L tijdens zijn reis. Benieuwd wat hij van deze cameratas vindt? Je leest het in dit artikel!

  Dit is een samenwerking met Case Logic. Lees hier wat dit betekent.

  Lees verder >>
 • 0 Hoe moet je binnen een foto goed belichten - de basis

  Hoe moet je binnen een foto goed belichten - de basis

  13 november 2019, 11:29

  Voor fotografie is licht nodig, het is tenslotte schrijven met licht. Buiten is er meestal genoeg licht, binnenshuis een stuk minder. Voor veel fotografen is binnenshuis fotograferen dan ook een grote uitdaging; een uitdaging die ze zelfs liever vermijden. Maar dat hoeft niet, want met een paar goede handvatten kun je ook binnen mooie foto's maken.

  Lees verder >>
 • 0 Doe mee met de Urban Photo Race!

  Partner: Doe mee met de Urban Photo Race!

  12 november 2019, 10:10

  Enthousiaste straatfotografen opgelet! De Urban Photo Race is dé ultieme uitdaging voor elke fanatieke stadsfotograaf. Geef je op voor de Urban Photo Race en ervaar iedere stad vanuit een nieuw perspectief. Volgend jaar zal de race plaats gaan vinden in Utrecht en Breda. Benieuwd wat het verder inhoudt? Lees dan snel verder!

  Dit is een samenwerking met Urban Photo Race. Lees hier wat dit betekent.

  Lees verder >>
 • 0 De maan fotograferen - 4 tips

  De maan fotograferen - 4 tips

  12 november 2019, 09:20

  De maan is een prachtig object om te fotograferen. Je kunt er een kunst van maken om hem zo vast te leggen dat je de schaal goed ziet, bijvoorbeeld in combinatie met een skyline, hoog gebouw, rots, berg of ander fotogeniek object.

  Lees verder >>
 • 1 Kies het juiste profiel en witbalans in Lightroom

  Kies het juiste profiel en witbalans in Lightroom

  11 november 2019, 10:05

  Bij de basisontwikkeling in Adobe Lightroom horen onder andere het profiel en de witbalans. We leggen je uit hoe je hierin de juiste keuzes maakt gedurende de nabewerking!

  Lees verder >>
 • 0 Zo maak je een portret buiten met natuurlijk licht

  Zo maak je een portret buiten met natuurlijk licht

  10 november 2019, 10:53

  Bij portretfotografie is het belangrijk om te zien wat het licht buiten doet voor een portret! Het eerste wat je als portretfotograaf goed moet uitkiezen, is je locatie. Die moet aan een aantal specifieke eisen voldoen. Zo moet de locatie iets toevoegen aan je model. Een zwangere vrouw in een autowasserij kan, maar lijkt geen logische optie. Een bikinimodel in de duinen juist weer wel.

  Lees verder >>
 • 0 Kijk de Zoom Academy LIVE Lightroom webinar terug

  Kijk de Zoom Academy LIVE Lightroom webinar terug

  9 november 2019, 11:30

  Gisteravond was het zover: we gingen live met Tom Reuvers voor Zoom Academy LIVE - Lightroom webinar. Hier kun je de gehele video terugkijken!

  Lees verder >>
 • 4 5 bijzondere architectuurlocaties in Nederland

  5 bijzondere architectuurlocaties in Nederland

  8 november 2019, 14:41

  Architectuur levert prachtige foto's op. En het mooie aan architectuur is dat je het overal op aarde kunt vinden, dus ook gewoon in Nederland! In dit artikel geven we je 5 bijzondere architectuurlocaties in Nederland om eens te bezoeken.

  Lees verder >>
 • 0 Naar Urk met SIGMA: verhalen liggen op straat

  Partner: Naar Urk met SIGMA: verhalen liggen op straat

  7 november 2019, 12:10

  Waar de een iets ziet als oude troep, ziet de ander er de schoonheid van in. Fotograaf Jolien Kramer nam vijf Zoomers mee door de straten van haar thuisbasis Urk, om op een nieuwe manier te kijken naar de alledaagse dingen waar je normaal aan voorbij zou lopen. Achter afval en verval schuilt een verhaal van wat was, én een kans dit om te zetten in kunstzinnige fotografie.

  Dit is een samenwerking met SIGMA. Lees hier wat dit betekent.

  Lees verder >>
 • 0 De Tamron 17-28mm F/2.8 Di III RXD op reis door Portugal

  Partner: De Tamron 17-28mm F/2.8 Di III RXD op reis door Portugal

  7 november 2019, 10:23

  Gijs Roerdinkholder wilde ontzettend graag de Tamron 18-400mm testen op zijn Sony FE camera, maar dit objectief is er alleen voor Canon en Nikon APS-C camera's. Gezien zijn fotogenieke reisbestemming is er een uitzondering gemaakt en testte hij de nieuwe Tamron 17-28mm met Sony FE mount tijdens zijn reis naar Portugal, welke hij bestempelt als een fantastische ultra-groothoeklens. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees dan snel verder!

  Dit is een samenwerking met Tamron. Lees hier wat dit betekent.

  Lees verder >>