Upload jouw foto's
 • 0 5 tips om je eigen studio te beginnen

  5 tips om je eigen studio te beginnen

  29 mei 2020, 08:42

  Je maakt al een tijdje mooie foto's en wilt een stapje verder gaan en je eigen fotostudio beginnen. Hoe pak je dat aan? Waar moet je allemaal aan denken? We geven een aantal tips.

  Lees verder >>
 • 1 Beleef de William Rutten Masterclass | Leer van 33 jaar ervaring en vakkennis

  Beleef de William Rutten Masterclass | Leer van 33 jaar ervaring en vakkennis

  28 mei 2020, 16:00

  We hebben een bijzondere nieuwe cursus in Zoom Academy gelanceerd: een online video masterclass door William Rutten! Dit is dé kans om alles te leren over professionaliteit & workflow en te beleven hoe William in de praktijk werkt met licht en een model.

  Lees verder >>
 • 0 Fotograferen onder extreme omstandigheden

  Partner: Fotograferen onder extreme omstandigheden

  28 mei 2020, 15:39

  Nu we zelf op het moment de wereld niet in kunnen voor avontuurlijke fototrips, is het des te heerlijker om even virtueel op reis te kunnen. De Deense wildlife fotograaf Morten Hilmer neemt je mee op zijn avonturen onder extreme omstandigheden. Welke uitdagingen ondervindt hij en hoe gaat hij daarmee om?

  Lees verder >>
 • 2 Wild fotograferen in Nederland - Hertachtigen

  Wild fotograferen in Nederland - Hertachtigen

  27 mei 2020, 10:36

  In deze serie geven we je tips en tricks over het fotograferen van wild in Nederland. Van kleine insecten tot grote grazers. We vertellen je wat over de dieren en geven je tips over hoe je ze het beste op de foto zet. Dit keer vertellen we je alles over de verschillende soorten herten in Nederland.

  Lees verder >>
 • 0 Magische mist: een paar tips om mist te fotograferen

  Magische mist: een paar tips om mist te fotograferen

  27 mei 2020, 09:05

  Mist zorgt voor een unieke sfeer en laat zelfs een bekende omgeving er compleet anders uitzien. Het zorgt voor een mysterieuze en dromerige sfeer, geluiden klinken gedempt, kleuren en details vervagen en van een afstandje lost alles langzaam maar zeker op in het niets. Zelfs de meest saaie en troosteloze omgeving ziet er met mist plotseling spectaculair uit.

  Lees verder >>
 • 1 Hier moet je op letten bij het aanschaffen van studiolampen - Deel 1

  Hier moet je op letten bij het aanschaffen van studiolampen - Deel 1

  27 mei 2020, 08:02

  Als je een studio in wilt richten zijn lampen of flitsers waarschijnlijk een erg belangrijk element op je verlanglijstje. Maar wat zijn de mogelijkheden en waar moet je op letten?

  Lees verder >>
 • 0 Review: Sony ZV-1

  Review: Sony ZV-1

  26 mei 2020, 16:00

  De Sony RX100-reeks is al jarenlang erg populair. Kwaliteit in een compacte jas spreekt veel fotografen én filmers aan. Die laatsten hebben geluk, want Sony komt nu met een speciale video-uitvoering: de ZV-1. Een potentiële Oscarwinnaar?

  Lees verder >>
 • 0 Zo werk je met een kleine scherptediepte in je macrofoto's

  Zo werk je met een kleine scherptediepte in je macrofoto's

  26 mei 2020, 08:48

  Het fijne van macrofotografie is dat je de scherptediepte helemaal naar je eigen hand kunt zetten. Je werkt veelal met een kleine scherptediepte, dus veel achtergrondonscherpte. Dit zorgt ervoor dat je het onderwerp centraal kunt stellen, zonder afleidingen in het beeld.

  Lees verder >>
 • 1 Zo gebruik je presets in Lightroom

  Zo gebruik je presets in Lightroom

  25 mei 2020, 09:34

  Lightroom heeft door het hele programma heen de mogelijkheid om zogenaamde voorinstellingen (presets) te bewaren en te gebruiken. Een voorinstelling is een aantal instellingen die je opslaat en een naam geeft, zodat je die instellingen met één klik weer kunt oproepen.

  Lees verder >>
 • 0 Oproep: wat is jouw favoriete fotolocatie in Frankrijk?

  Oproep: wat is jouw favoriete fotolocatie in Frankrijk?

  24 mei 2020, 14:15

  Voor een artikel in Zoom.nl magazine zijn we op zoek naar de mooiste fotolocaties in Frankrijk en daar hebben we jouw hulp bij nodig!

  Lees verder >>