Upload jouw foto's
 • 1 De beste manier om je foto te verscherpen in Lightroom

  De beste manier om je foto te verscherpen in Lightroom

  26 oktober 2020, 06:48

  De laatste stap in een bewerking is dikwijls het verscherpen van de foto. Lightroom Classic doet dit standaard al een klein beetje voor je, maar het is slechts een gemiddelde verscherping. Iedere afbeelding vraagt om wat anders.

  Lees verder >>
 • 0 10 toplocaties om graffiti te fotograferen

  10 toplocaties om graffiti te fotograferen

  25 oktober 2020, 11:57

  In Nederland geldt dat het spuiten van graffiti in openbare ruimtes verboden is, maar dat er aangewezen plekken zijn waar het wél mag. Vaak vragen gemeentes kunstenaren zelfs om die plekken op te vullen, zodat de stad wat meer kunst en kleur krijgt. Wij gingen voor je op zoek naar de mooiste murals van Nederland en zetten ze voor je in kaart.

  Lees verder >>
 • 0 Lightroom Workflows II - Zoom Academy Live | Schrijf je nu gratis in!

  Lightroom Workflows II - Zoom Academy Live | Schrijf je nu gratis in!

  21 oktober 2020, 15:44

  Heb jij altijd moeite met het maken van de perfecte selecties en ben je uren bezig om een serie foto's te bewerken? Wij gaan samen met jou op 30 oktober vanaf 19:30 door Lightroom heen aan de hand van twee bewerkingssessies. Je kunt weer gratis digitaal meedoen en de inschrijvingen zijn nu geopend!

  Lees verder >>
 • 0 Nachtfotografie met Nikon Z

  Partner: Nachtfotografie met Nikon Z

  21 oktober 2020, 12:47

  Voor fotografie is licht van het grootste belang. Toch kun je ook in de avond en nacht prachtige foto's maken. Nachtfotograaf Patrick van Dijk nam vijf Zoomers mee naar de mooiste plekken van Rotterdam. Daar legden zij de magische stadsverlichting vast met Nikon Z-camera's en objectieven.

  Lees verder >>
 • 0 Thuisopdracht 2: Het Perfecte Plaatje

  Thuisopdracht 2: Het Perfecte Plaatje

  21 oktober 2020, 10:59

  Het vijfde seizoen van Het Perfecte Plaatje is weer begonnen. Ook dit seizoen staat er weer elke week een nieuwe thuisopdracht voor fotografen op de website van het programma Het Perfecte Plaatje. "Maak een actiefoto van een dier!", luidt de opdracht van deze week. Hoe kun je dat het beste aanpakken? Wij geven je een paar nuttige tips!

  Lees verder >>
 • 1 Nog meer precisie met Adobe Lightroom Classic 10.0 en nieuwe kleurverlooptool

  Nog meer precisie met Adobe Lightroom Classic 10.0 en nieuwe kleurverlooptool

  21 oktober 2020, 09:17

  Adobe heeft Lightroom Classic een forse update gegeven. LR Classic voor desktop 4.0, iOS-versie 6.0 en Android-versie 6.0 beschikt nu over nog meer kleurverloopmogelijkheden. Bovendien is LR sneller geworden en kun je nu tethered werken met Canon.

  Lees verder >>
 • 0 Dieren fotograferen: tips om er buiten mee aan de slag te gaan

  Dieren fotograferen: tips om er buiten mee aan de slag te gaan

  21 oktober 2020, 07:51

  Voor je buiten écht aan de slag gaat, moet je even over een paar dingen nadenken. Waar ga je bijvoorbeeld naartoe? Ga je met je trouwe viervoeter richting de kust en schiet je daar je meest verfrissende platen? Wat je ook kies: buiten fotograferen is geweldig en iedere dag is anders. Pak je camera en trek eropuit!

  Lees verder >>
 • 0 Expertuitdaging: Dubbele Belichting

  Expertuitdaging: Dubbele Belichting

  20 oktober 2020, 10:17

  Schitterende dromerige foto's of abstracte dubbelbeelden. Met een foto met dubbele belichting kun je van alles maken! Ben jij klaar om je creativiteit helemaal los te gooien? In deze nieuwe expertuitdaging dagen we jullie uit om een foto te maken met een dubbele belichting.

  Lees verder >>
 • 0 Thuis aan de slag: details en kleuren optimaliseren in je macrofoto's

  Thuis aan de slag: details en kleuren optimaliseren in je macrofoto's

  20 oktober 2020, 08:46

  De kleuren zijn na het maken van je foto's vaak niet optimaal. Al helemaal niet als je in raw fotografeert, omdat deze bestanden nog ruwe diamanten zijn die geslepen moeten worden. Ook de contrasten en details kunnen nog wel een oppoetsbeurt gebruiken. In Lightroom is dit een fluitje van een cent.

  Lees verder >>
 • 0 High- en low-key fotografie: tips voor in de studio

  High- en low-key fotografie: tips voor in de studio

  20 oktober 2020, 07:13

  Een high-key-foto is helder en licht van toon, met vooral wit en vele tinten lichtgrijs. Een low-key-foto bevat juist veel zwart en donkere tonen. Lees hier hoe je zelf zulke sfeervolle platen maakt.

  Lees verder >>