9 fotogenieke fotolocaties in Gelderland

28 maart 2023 08:10
redactiezoomnl

In het artikel geven we je 9 fotolocaties voor het fotograferen van Gelderland. De provincie heeft het beste van alles, prachtige natuur zoals de Hoge Veluwe en Veluwezoom en steden met een historisch verleden. Heerlijk om komend weekend op uit te trekken.

1. Arnhem

Deze hoofdstad van de provincie heeft veel te bieden. De stad heeft een rijke geschiedenis en staat vol prachtige, monumentale gebouwen. Ga helemaal los op het gebied van straatfotografie of architectuurfotografie. Verder is de stad omgeven door gezellige kleine dorpjes die zich afwisselen met prachtige natuur.

Foto: nldazuu

2. Nijmegen

Net als Arnhem heeft deze stad een paar prachtige architectonische gebouwen en ook hier kun je dus lekker losgaan met architectuurfotografie. Het bruisende stadsleven zorgt er voor dat de stad ook perfect is voor straatfotografie.

Foto: esmaki

3. Nationaal Park de Hoge Veluwe

Hét natuurgebied van Nederland licht in het midden van Gelderland. De Veluwe is dan ook dé plek voor natuurfotografen om wild te spotten en te fotograferen. Kom in augustus of september om de prachtige bloeiende heide op de foto te zetten.

Foto: jaapvandenhelm

4. Kasteel en Park Rosendael

Kasteel Rosendael is een van de vele kastelen die de provincie herbergt. Het kasteel is een prachtige locatie om even helemaal in de oude sferen te duiken, maar ook de tuinen zijn echt het bezoeken waard.

Foto: Photo-Rob

5. Neder-Betuwe

De betuwe staat vooral bekend om alle fruitbomen die in deze regio in de lente in bloei springen. Jaarlijks trekt dit gebied dan ook een hoop toeristen. Ook zonder de fruitbomen is de betuwe een prachtige omgeving om te fotograferen.

Foto: monavg

6. Burgers’ Zoo

Burgers Zoo is gelegen in Arnhem, maar is echt een puntje op zichzelf waard. De dierentuin heeft een enorme verscheidenheid aan dieren. Dit is dan ook dé plek voor mensen die wildlife willen fotograferen, maar niet het budget of de tijd hebben om naar een van de verre werelddelen af te reizen.

Foto: StephanieKweldamFotografie

7. Apeldoorn

Apeldoorn is een prachtige stad, gelegen bij de Veluwe. Waar Apeldoorn echter vooral om bekend staat is Paleis het Loo, en dat is niet zo gek. Het paleis is een prachtig decor voor verschillende fotoshoots en ook het park dat bij het paleis hoort is adembenemend mooi.

Foto: yeroon86

8. Elburg

Elburg is een klein stadje, met een groot aantal historische gebouwen en monumenten. Het stadje is omringt door grachten, wallen en stukken stadsmuur. Lopend door de smalle straatjes, langs de oude gebouwen stap je even terug in de tijd.

Foto: JH-Photos

9. Achterhoek

Ook de achterhoek is een gebied waar landschapsfotografen hun hart op kunnen halen. karakteristieke boerderijen, wijngaarden, beken en rivieren zorgen voor een gevarieerd landschap.

Foto: vincentcroce