Nikkor Z 600mm f/6.3 VR S

4 november 2023 11:28
redactiezoomnl

Nikon heeft het Nikkor Z 600mm f/6.3 VR S fullframe-objectief uitgebracht, als uitbreiding op het assortiment uit de S-Line.

Dit superteleobjectief met een vaste brandpuntsafstand is geschikt voor fotografie uit de hand en bedoeld voor het vastleggen van verschillende onderwerpen, variërend van wildlife en sport tot luchtvaart. Het objectief weegt ongeveer 1470 gram inclusief statiefgondel, wat het tot een lichtgewicht maakt in zijn soort. Het ontwerp is gericht op een evenwichtige gewichtsverdeling met het zwaartepunt dicht bij de camerabody, wat gebruik uit de hand zou moeten vergemakkelijken. Een en ander is mogelijk dankzij gebruik van een speciaal Phase Fresnel-lenselement.

Het objectief is ontworpen om heldere en scherpe beelden te leveren met een vloeiende bokeh, ook onder minder gunstige lichtomstandigheden, zoals bij tegenlicht en in de schemering. Dit laatste dankzij de VR-beeldstabilisatie die maximaal zes stops extra marge biedt. Het AF-systeem werkt praktisch geruisloos en is geschikt om snel bewegende onderwerpen te volgen. Dankzij de afdichtingen en fluorcoating op de frontlens is het objectief geschikt voor gebruik onder slechte weersomstandigheden. Ook kan het gecombineerd worden met teleconverters uit de Z-serie zonder noemenswaardige invloed op de beeldkwaliteit. De Nikkor Z 600mm f/6.3 VR S is inmiddels verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 5.799,-.

www.nikon.nl